Ontstekingsremmende verbindingen in rozemarijn bieden krachtige verlichting van artritis, blijkt uit onderzoeken

Ontstekingsremmende verbindingen in rozemarijn bieden krachtige verlichting van artritis, blijkt uit onderzoeken

Luister naar dit artikel

Ongeveer een kwart van alle volwassenen in de Verenigde Staten – 58,5 miljoen mensen – heeft last van artritis, een potentieel invaliderende aandoening die de fysieke, emotionele en financiële gezondheid in gevaar kan brengen. Zo verklaren meer dan 8 miljoen volwassenen in de werkende leeftijd dat hun vermogen om te werken wordt beperkt door artritis. Bovendien zijn de enorme kosten van de ziekte onthutsend, waarbij de Centers for Disease Control melden dat artritis het land momenteel een verbazingwekkende $ 303,5 miljard per jaar kost.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Hoewel de reguliere geneeskunde kan proberen artritis aan te pakken met niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen, kunnen deze een reeks toxische bijwerkingen hebben, vooral bij langdurig gebruik. Een algemeen kookkruid kan echter een sprankje hoop bieden. Recent onderzoek heeft het vermogen aangetoond van verbindingen in rozemarijn om de ontsteking te onderdrukken die artritis veroorzaakt. Laten we eens kijken hoe dit geurige, smaakvolle kruid deze prestatie volbrengt en verlichting van artritis geeft.

Chronische systemische ontsteking kan de gezondheid schaden

Experts zeggen dat ontsteking een beschermende reactie is tegen verwondingen, ziekteverwekkers en toxines – en een normaal onderdeel is van het genezingsproces. Wanneer de ontsteking echter excessief en chronisch wordt (meestal het gevolg van een abnormale immuunrespons), kan ziekte het gevolg zijn. Bij ontstekingsziekten – zoals artritis, inflammatoire darmaandoeningen, astma, parodontitis, leververvetting en diabetes type 2 – produceren immuuncellen die bekend staan ​​als macrofagen en T-lymfocyten overmatige hoeveelheden ontstekingsenzymen, waaronder cyclo-oxygenase (COX) en 5-lipoxygenase (5-LOX). In feite zijn het COX en 5-LOX, naast andere enzymen, die de roodheid, pijn, zwelling en functieverlies produceren die kenmerkend zijn voor artritis.

Rozemarijnzuur uit rozemarijn biedt verlichting bij artritis door ontstekingen te verminderen

In een nieuwe wetenschappelijke recensie gepubliceerd in Frontiers in Pharmacology, evalueerden de onderzoekers tientallen onderzoeken met reageerbuizen, dieren en mensen om het potentieel van rozemarijnzuur in rozemarijn om ontsteking en pijn door artritis te verminderen, te beoordelen. Ze onderzochten het effect van de verbinding op de twee meest voorkomende vormen van artritis: osteoartritis – een degeneratieve ziekte van het kraakbeen – en reumatoïde artritis, geclassificeerd als een chronische inflammatoire auto-immuunziekte.

De bevindingen waren veelbelovend. Rozemarijnzuur bleek niet alleen de symptomen te verlichten, maar ook de degeneratie van het kraakbeen te vertragen. In één klinische studie verbeterden deelnemers met artrose die gedurende 16 weken elke dag een thee dronken die rijk was aan rozemarijnzuur, de stijfheid en fysieke handicap aanzienlijk. Rozemarijnzuur veroorzaakte ook apoptose, of celzelfmoord, in potentieel ziekteverwekkende T-cellen bij patiënten met reumatoïde artritis. En in een dierstudie uit 2021, gepubliceerd in BMC Complementary Medicine and Therapies, concludeerden onderzoekers dat een nano-emulsie van essentiële oliën van rozemarijn en pepermunt de pijn bij artrose verminderde. De wetenschappers merkten op dat de emulsie de antioxidantcapaciteit leek te vergroten, wat betekent dat het de opruiming van ziekteverwekkende vrije radicalen verhoogde. (Naast rozemarijnzuur bevat rozemarijn de krachtige antioxidanten carnosinezuur, carnisol, hesperidine en cineol. Het is ook aangetoond dat het de niveaus van superoxide-dismutase en glutathion verhoogt, belangrijke antioxidanten die in het lichaam worden geproduceerd).

Goed nieuws voor mensen met eczeem: rozemarijnzuur verbetert atopische dermatitis

Atopische dermatitis, ook bekend als atopisch eczeem, is een inflammatoire huidziekte die laesies, jeuk, zwelling en roodheid veroorzaakt, samen met een verdikkende, schilferende huid. Toen de recensenten naar studies keken die rozemarijnzuur tegen atopische dermatitis evalueerden, ontdekten ze dat het de productie van een ontstekingsverbinding, bekend als interleukine, verstoorde, waardoor de ontwikkeling van laesies en verdikking van de huid werd geremd.

Hoewel het grootste deel van het onderzoek op dieren werd uitgevoerd, ondersteunden verschillende studies bij mensen de veelbelovende bevindingen. In een studie gepubliceerd in het Journal of Dermatology werden patiënten met atopische dermatitis behandeld met een plaatselijke toepassing van een 3% rozemarijnzuuremulsie tweemaal per dag gedurende acht weken. Deelnemers ervoeren een significante vermindering van jeuk en een droge huid. De onderzoekers merkten op dat de ingreep geen huidirritatie veroorzaakte en prezen rozemarijnzuur als een mogelijke behandeling voor eczeem.

Studies tonen aan dat rozemarijn astma verlicht – en meer

Studies hebben aangetoond dat de therapeutische verbindingen van rozemarijn artritis verlichting kunnen bieden, waarbij meerdere mechanismen worden gebruikt om hoesten, piepende ademhaling en productie van sputum bij astmapatiënten te helpen verbeteren. Rozemarijnzuur remt bijvoorbeeld luchtwegontsteking, reguleert de synthese en secretie van pro-inflammatoire mediatoren en vermindert het aantal totale ontstekingscellen en eosinofielen in de longen. Deze veelbelovende bevindingen brachten wetenschappers ertoe het potentiële gebruik van rozemarijnzuur als ontstekingsremmend medicijn voor de behandeling van astma “krachtig te ondersteunen”. Met astma die momenteel meer dan 7 en 8 procent van alle Amerikanen treft, verdient het gebruik van veilige, natuurlijke rozemarijnextracten als interventie zeker verdere studie!

Trouwens, de auteurs van de Frontiers in Pharmacology review merkten op dat rozemarijnzuur ook gunstig is voor de ziekte van Crohn, colitis ulcerosa, pancreatitis, leververvetting, allergische rhinitis en parodontitis.

Gebruik antioxiderende, ontstekingsremmende rozemarijn voor natuurlijke verlichting van artritis

U kunt profiteren van de voordelen van rozemarijn en de gezondheid van uw gewrichten ondersteunen door het verse of gedroogde kruid te gebruiken in recepten voor kip, vis, rundvlees, soepen en stoofschotels. Voor een hartige thee die pijnlijke gewrichten kan helpen kalmeren, laat je een theelepel gedroogde rozemarijn vijf minuten in acht ons water trekken. Breng eventueel op smaak met citroen of honing. Natuurgeneeskundigen adviseren om dagelijks een of twee kopjes te drinken.

Essentiële olie van rozemarijn kan topisch op het aangetaste gebied worden aangebracht, na te zijn verdund met een dragerolie zoals olijfolie. Essentiële oliën mogen echter niet worden ingenomen.

Rozemarijnextracten zijn ook beschikbaar, maar neem contact op met uw integratieve arts voordat u een supplement aanvult. Hoewel rozemarijn over het algemeen als veilig wordt beschouwd in hoeveelheden die normaal in voedsel worden aangetroffen, kunnen overmatige hoeveelheden maagklachten, braken en veranderingen in de bloeddruk veroorzaken.

Eeuwenlang wordt rozemarijn door kruidengenezers gewaardeerd vanwege het vermogen om ontstekingen en pijn te verminderen. Het gebruik van dit vertrouwde kruid voor het verlichten van artritis is een techniek die niet alleen aloude maar ook op bewijzen is gebaseerd.

Bronnen: Biomed.central, NIH.gov, FlushingHospital.org, NIH.gov, MedicalNewsToday.com, CDC.gov, EczemaHeadquarters.com

 

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Ontdek de GEWELDIGE gezondheidsvoordelen van Echinacea
Next Immuunsysteem kan Omicron bestrijden, zegt nieuwe studie

You might also like

Natuurlijk genezen

Stop het enkel een onkruid te noemen, het is een van de beste plantensoorten om uw gezondheid een boost te geven.

Luister naar dit artikel Portulaca oleracea, of Postelein zoals u allen het al weet, is het vervelend onkruid dat in je achtertuin groeit, Maar dingen staan te veranderen. Postelein is afkomstig uit Perzië

Natuurlijk genezen

Vijf redenen om meer zoete aardappelen te eten

Luister naar dit artikel Van cognitieve bescherming tot immuunondersteuning, hier zijn vijf dwingende redenen om zoete aardappelen in uw dagelijkse voeding op te nemen. Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks

Natuurlijk genezen

7 redenen om dit kruid samen met zijn vruchten en bladeren te eten

Luister naar dit artikel Moringa is de beste plant die je ooit zult gebruiken om je gezondheid te verbeteren en langer te leven. Deze plant geeft je voldoende energie en