Plantaardige diëten verlagen de bloeddruk, zelfs met beperkt vlees en zuivel
juli 26, 2020 1390 Views

Plantaardige diëten verlagen de bloeddruk, zelfs met beperkt vlees en zuivel

Luister naar dit artikel

Het consumeren van een plantaardig dieet kan de bloeddruk verlagen, zelfs als er ook kleine hoeveelheden vlees en zuivel worden geconsumeerd, blijkt uit nieuw onderzoek van de University of Warwick.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Online gepubliceerd door een team van Warwick Medical School vandaag in het Journal of Hypertension (25 juli), stellen zij dat elke poging om plantaardig voedsel in uw dieet te verhogen en dierlijke producten te beperken waarschijnlijk uw bloeddruk ten goede komt en uw risico op hartaanvallen, beroertes en hart- en vaatziekten verlaagd. Ze voerden een systematische review uit van eerder onderzoek uit gecontroleerde klinische onderzoeken om zeven plantaardige diëten te vergelijken, waaronder verschillende dierlijke producten in kleine hoeveelheden, met een gestandaardiseerd controledieet en de impact die deze hadden op de bloeddruk van individuen.

Plantaardige diëten ondersteunen een hoge consumptie van fruit, groenten, volle granen, peulvruchten, noten en zaden, waardoor de consumptie van de meeste of alle dierlijke producten (voornamelijk vlees en zuivel) wordt beperkt.

Hoge bloeddruk is wereldwijd de belangrijkste risicofactor voor hartaanvallen, beroertes en andere hart- en vaatziekten. Een verlaging van de bloeddruk heeft belangrijke gezondheidsvoordelen, zowel voor individuen als voor populaties. Ongezonde diëten zijn wereldwijd verantwoordelijk voor meer sterfgevallen en handicaps dan tabaksgebruik, hoge alcoholinname, drugsgebruik en onveilige seks bij elkaar. Een toegenomen consumptie van volle granen, groenten, noten en zaden en fruit, zoals bereikt in plantaardige diëten, zou volgens eerder onderzoek elk jaar respectievelijk 1,7, 1,8, 2,5 en 4,9 miljoen sterfgevallen wereldwijd kunnen voorkomen.

Van vegetarische en veganistische diëten met volledige afwezigheid van dierlijke producten is al bekend dat ze de bloeddruk verlagen in vergelijking met omnivore diëten. Hun haalbaarheid en duurzaamheid zijn echter beperkt. Tot nu toe was het niet bekend of een volledige afwezigheid van dierlijke producten in plantaardige voedingspatronen nodig is om een ​​significant gunstig effect op de bloeddruk te bereiken.

Hoofdauteur Joshua Gibbs, een student aan de University of Warwick School of Life Sciences, zei: “We hebben 41 studies beoordeeld met 8.416 deelnemers, waarin de effecten van zeven verschillende plantaardige diëten (waaronder DASH, mediterraan, vegetarisch, veganistisch, noords) , vezelrijk en veel groenten en fruit) op bloeddruk werden onderzocht in gecontroleerde klinische onderzoeken. Een systematische review en meta-analyse van deze onderzoeken toonden aan dat de meeste van deze diëten de bloeddruk verlaagden. Het DASH-dieet had het grootste effect om de bloeddruk te verlagen met 5,53 / 3,79 mmHg vergeleken met een controledieet en met 8,74 / 6,05 mmHg in vergelijking met een ‘gewoon’ dieet.

“Een verlaging van de bloeddruk door een hogere consumptie van plantaardige diëten, zelfs met beperkte dierlijke producten, zou leiden tot een vermindering van 14% van de beroertes, een vermindering van 9% van hartaanvallen en een vermindering van 7% van de totale mortaliteit.

“Dit is een belangrijke bevinding omdat het benadrukt dat volledige uitroeiing van dierlijke producten niet nodig is om de bloeddruk te verlagen en te verbeteren. In wezen is elke verschuiving naar een plantaardig dieet een goede. ”

Senior auteur Professor Francesco Cappuccio van de Warwick Medical School zei: “De adoptie van op planten gebaseerde voedingspatronen zou ook een rol spelen bij de wereldwijde duurzaamheid en veiligheid van voedsel. Ze zouden bijdragen tot een vermindering van het landgebruik als gevolg van menselijke activiteiten, tot wereldwijde waterbesparing en tot een aanzienlijke vermindering van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen.

“De studie toont de werkzaamheid van een plantaardig dieet op de bloeddruk aan. De vertaling van deze kennis in echte voordelen voor mensen, d.w.z. de effectiviteit ervan, hangt echter af van een verscheidenheid aan factoren die verband houden met zowel individuele keuzes als met de beleidsbeslissingen van regeringen. Voor een individu zou het vermogen om een ​​plantaardig dieet aan te nemen bijvoorbeeld worden beïnvloed door sociaal-economische factoren (kosten, beschikbaarheid, toegang), waargenomen voordelen en moeilijkheden, weerstand tegen verandering, leeftijd, gezondheidsstatus, lage therapietrouw als gevolg van smakelijkheid en acceptatie.

“Om deze barrières te overwinnen, zouden we strategieën moeten formuleren om overtuigingen over plantaardige diëten, de beschikbaarheid en kosten van plantaardig voedsel te beïnvloeden, multisectorale acties om beleidsveranderingen te stimuleren die gericht zijn op ecologische duurzaamheid van voedselproductie, wetenschappelijke verzameling en gevolgen voor de gezondheid.”

Bronnen:

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Mengsels van bestrijdingsmiddelen Een groter milieuprobleem dan eerder werd gedacht
Next Natuurlijk probiotisch? Bosbessen- en persimmonpoeders die gunstig zijn voor darmmicrobiota

You might also like

Natuurlijk genezen

Hoe je knieën te helen en de kracht in je gewrichten opnieuw op te bouwen.

Luister naar dit artikel Doen je knieën pijn? Dr. Jo heeft de oplossing voor jou! De knieën verstevigen door fysieke oefeningen te doen, is de sleutel om je gewrichten te

Natuurlijk genezen

Paddenstoelen heroverwegen: waarom dit SUPER-voedsel geweldig is voor je gezondheid en de echte “duurzaamheid” is van deze planeet

Luister naar dit artikel Onze voorouders hebben de gezondheidsvoordelen van paddenstoelen al in 200 of 250 n.Chr. Gedocumenteerd in het boek The Divine Farmer’s Materia Medica, een fundamentele tekst over

Natuurlijk genezen

Snij de uiteinden van een banaan eraf en gooi ze in kokend water. Binnen de 10 minuten heb je het beste Slaapmiddel ooit!

Luister naar dit artikel Slapeloze nachten zijn een zware belasting. Wie kent het niet hoe men urenlang woelt en simpelweg de slaap niet kan vatten. En de gedachte alleen al