*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Plantaardige diëten verlagen de bloeddruk, zelfs met beperkt vlees en zuivel
juli 26, 2020 615 Views

Plantaardige diëten verlagen de bloeddruk, zelfs met beperkt vlees en zuivel

Het consumeren van een plantaardig dieet kan de bloeddruk verlagen, zelfs als er ook kleine hoeveelheden vlees en zuivel worden geconsumeerd, blijkt uit nieuw onderzoek van de University of Warwick.

Online gepubliceerd door een team van Warwick Medical School vandaag in het Journal of Hypertension (25 juli), stellen zij dat elke poging om plantaardig voedsel in uw dieet te verhogen en dierlijke producten te beperken waarschijnlijk uw bloeddruk ten goede komt en uw risico op hartaanvallen, beroertes en hart- en vaatziekten verlaagd. Ze voerden een systematische review uit van eerder onderzoek uit gecontroleerde klinische onderzoeken om zeven plantaardige diëten te vergelijken, waaronder verschillende dierlijke producten in kleine hoeveelheden, met een gestandaardiseerd controledieet en de impact die deze hadden op de bloeddruk van individuen.

Plantaardige diëten ondersteunen een hoge consumptie van fruit, groenten, volle granen, peulvruchten, noten en zaden, waardoor de consumptie van de meeste of alle dierlijke producten (voornamelijk vlees en zuivel) wordt beperkt.

Hoge bloeddruk is wereldwijd de belangrijkste risicofactor voor hartaanvallen, beroertes en andere hart- en vaatziekten. Een verlaging van de bloeddruk heeft belangrijke gezondheidsvoordelen, zowel voor individuen als voor populaties. Ongezonde diëten zijn wereldwijd verantwoordelijk voor meer sterfgevallen en handicaps dan tabaksgebruik, hoge alcoholinname, drugsgebruik en onveilige seks bij elkaar. Een toegenomen consumptie van volle granen, groenten, noten en zaden en fruit, zoals bereikt in plantaardige diëten, zou volgens eerder onderzoek elk jaar respectievelijk 1,7, 1,8, 2,5 en 4,9 miljoen sterfgevallen wereldwijd kunnen voorkomen.

Van vegetarische en veganistische diëten met volledige afwezigheid van dierlijke producten is al bekend dat ze de bloeddruk verlagen in vergelijking met omnivore diëten. Hun haalbaarheid en duurzaamheid zijn echter beperkt. Tot nu toe was het niet bekend of een volledige afwezigheid van dierlijke producten in plantaardige voedingspatronen nodig is om een ​​significant gunstig effect op de bloeddruk te bereiken.

Hoofdauteur Joshua Gibbs, een student aan de University of Warwick School of Life Sciences, zei: “We hebben 41 studies beoordeeld met 8.416 deelnemers, waarin de effecten van zeven verschillende plantaardige diëten (waaronder DASH, mediterraan, vegetarisch, veganistisch, noords) , vezelrijk en veel groenten en fruit) op bloeddruk werden onderzocht in gecontroleerde klinische onderzoeken. Een systematische review en meta-analyse van deze onderzoeken toonden aan dat de meeste van deze diëten de bloeddruk verlaagden. Het DASH-dieet had het grootste effect om de bloeddruk te verlagen met 5,53 / 3,79 mmHg vergeleken met een controledieet en met 8,74 / 6,05 mmHg in vergelijking met een ‘gewoon’ dieet.

“Een verlaging van de bloeddruk door een hogere consumptie van plantaardige diëten, zelfs met beperkte dierlijke producten, zou leiden tot een vermindering van 14% van de beroertes, een vermindering van 9% van hartaanvallen en een vermindering van 7% van de totale mortaliteit.

“Dit is een belangrijke bevinding omdat het benadrukt dat volledige uitroeiing van dierlijke producten niet nodig is om de bloeddruk te verlagen en te verbeteren. In wezen is elke verschuiving naar een plantaardig dieet een goede. ”

Senior auteur Professor Francesco Cappuccio van de Warwick Medical School zei: “De adoptie van op planten gebaseerde voedingspatronen zou ook een rol spelen bij de wereldwijde duurzaamheid en veiligheid van voedsel. Ze zouden bijdragen tot een vermindering van het landgebruik als gevolg van menselijke activiteiten, tot wereldwijde waterbesparing en tot een aanzienlijke vermindering van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen.

“De studie toont de werkzaamheid van een plantaardig dieet op de bloeddruk aan. De vertaling van deze kennis in echte voordelen voor mensen, d.w.z. de effectiviteit ervan, hangt echter af van een verscheidenheid aan factoren die verband houden met zowel individuele keuzes als met de beleidsbeslissingen van regeringen. Voor een individu zou het vermogen om een ​​plantaardig dieet aan te nemen bijvoorbeeld worden beïnvloed door sociaal-economische factoren (kosten, beschikbaarheid, toegang), waargenomen voordelen en moeilijkheden, weerstand tegen verandering, leeftijd, gezondheidsstatus, lage therapietrouw als gevolg van smakelijkheid en acceptatie.

“Om deze barrières te overwinnen, zouden we strategieën moeten formuleren om overtuigingen over plantaardige diëten, de beschikbaarheid en kosten van plantaardig voedsel te beïnvloeden, multisectorale acties om beleidsveranderingen te stimuleren die gericht zijn op ecologische duurzaamheid van voedselproductie, wetenschappelijke verzameling en gevolgen voor de gezondheid.”

Bronnen:

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze
Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

 

Previous Mengsels van bestrijdingsmiddelen Een groter milieuprobleem dan eerder werd gedacht
Next Natuurlijk probiotisch? Bosbessen- en persimmonpoeders die gunstig zijn voor darmmicrobiota

About author

You might also like

Natuurlijk genezen

Koorts? Blijf voedzaam eten

Bij koorts krijgen we vaak het advies dat we goed moeten drinken, en dat eten niet zo belangrijk is. In het Engels is er zelfs de volkswijsheid: starve a fever.

Natuurlijk genezen

7 verrassende toepassingen van toverhazelaar voor je huid

Toverhazelaar is gemaakt van de schors, takjes en bladeren van de hazelnoot. Volgens Encyclopedia.com maakten Noord-Amerikaanse Indianen poultices van de schors van deze plant om huidaandoeningen te helpen behandelen. Tegenwoordig

Natuurlijk genezen

Zoethout is goed en gezond voor je!

Zoethout je zal het waarschijnlijk wel kennen. Persoonlijk vind ik het erg lekker en geniet er van zonder dat het in drop vorm is. Zoethout staat vooral bekend doordat het