Wetenschappers ontdekken plastic-etende wormen die de planeet kunnen redden

Wetenschappers ontdekken plastic-etende wormen die de planeet kunnen redden

Luister naar dit artikel

Onze planeet wordt dramatisch getroffen door plasticvervuiling, en tenzij we zo snel mogelijk de nodige maatregelen treffen, zullen wij en ons huis nog zwaardere gevolgen ondervinden.

Sinds de jaren 1950 is er ongeveer 8,3 miljard ton plastic geproduceerd. Van al het plastic is slechts 9% gerecycled, 12% verbrand en de rest is op stortplaatsen of in het milieu beland.

Elk jaar belandt echter 12,7 miljoen ton plastic in de oceanen, dus er zit naar schatting vijf biljoen plastic in.

Aan de andere kant exporteren landen uit de eerste wereld zoals de VS, het VK en Canada plastic afval naar landen in Azië en Afrika, waardoor het plasticprobleem wordt weggenomen naar vaak armere gemeenschappen.

Hoewel sommige landen zoals Costa Rica plastic voor eenmalig gebruik hebben verboden, hebben sommige steden, zoals Seattle en Washington, rietjes voor eenmalig gebruik verboden en supermarkten zonder afval openen over de hele wereld, maar de rest van ons moet inhalen en ons voorbeeld volgen, want we hebben nog een lange weg te gaan voordat we de plastische epidemie oplossen.

Wetenschappers hebben per ongeluk een andere haalbare oplossing voor het probleem ontdekt – een worm die zich een weg kan banen door het plastic. Het wordt een waxworm genoemd en het is een lid van de rupsenfamilie.

Het parasiteert bijenkolonies en eet was. Het kan worden gekocht voor terrariumdieren, zoals hagedissen, om te eten. De worm is ook nuttig in dieronderzoek, omdat hij zoogdieren in sommige experimenten kan vervangen.

Toen professor en imker Federica Bertocchini een plaag uit een van haar bijenkorven verwijderde en ze in een plastic zak stopte, aten de wormen gewoon hun weg naar buiten.

Daarom besloot ze, samen met wetenschappers Paolo Bombelli en Christopher J. Howe, verder onderzoek te doen met behulp van 100 van de wormen.

Ze plaatsten ze in verschillende boodschappentassen en ongeveer 40 minuten later zagen ze gaten. Na 12 uur was het plastic met 92 mg afgenomen.

Om er zeker van te zijn dat de wormen het plastic aantasten en het plastic niet simpelweg in kleinere stukjes kauwden, stampten de wetenschappers er een paar in en smeren ze de rups op plastic zakken. Nogmaals, de gaten verschenen.

De vraatzuchtige eetlust voor plastic kan de wormen goed gebruiken. Elk jaar gebruikt de gemiddelde persoon meer dan 200 plastic zakken die tussen de 100 en 400 jaar kunnen op stortplaatsen kunnen liggen.

Ze vermoeden dat de plastic-etende wormen een bepaald enzym hebben dat hen helpt plastic te verteren. Bovendien eten ze al wax, wat een ‘natuurlijk plastic’ is.

De larven lijken polyethyleen af ​​te breken met dezelfde enzymen die ze gebruiken voor het eten van bijenwas.

Paolo Bombelli, een biochemicus in Cambridge, zei dat de bevinding zou kunnen leiden tot een oplossing voor het plastic afval dat zich ophoopt in waterwegen, oceanen en stortplaatsen. Met verder onderzoek hopen de wetenschappers de enzymen te identificeren die de waswormen produceren wanneer ze aan een zak gaan werken, en de genen kunnen dan in bacteriën, zoals E Coli, of in zeeorganismen genaamd fytoplankton worden gebracht en worden gebruikt om plastic af te breken in het wild.

Aangezien er strikte voorschriften zijn voor het vrijkomen van genetisch gemodificeerde organismen in het milieu, zou een andere manier om plastic afval te verminderen, kunnen zijn om grote aantallen waxwormen te kweken en ze op afval los te laten. Dit is echter alleen mogelijk als deze wormen eindeloos veel trek hebben in plastic boodschappentassen.

Bombelli zei dat ze willen onderzoeken of ze het plastic kauwen om als voedsel te gebruiken, of gewoon omdat ze willen ontsnappen. In het geval ze gewoon willen ontsnappen, zullen ze het snel beu zijn, maar als ze het kauwen om als energiebron te gebruiken, zou de ontdekking veelbelovend zijn.

Hoewel meer onderzoek nodig is om het potentieel van deze wormen te onderzoeken, blijven we hopen dat ze kunnen bijdragen aan het redden van onze planeet tegen plasticvervuiling.

Bronnen:

www.powerofpositivity.com
www.theguardian.com
brightside.me

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Het verband tussen hersenen en ooggezondheid
Next Nestlé is van plan om 1,1 miljoen liter per dag uit de natuurlijke bronnen van Florida te pompen om te verkopen als flessenwater

You might also like

Algemeen

Meer dan een miljoen kippen gepropt in donkere magazijnen met 3 per vierkante meter telt als “USDA Organisch”

Luister naar dit artikel Vraagt ​​u zich af waarom u zoveel betaalt voor ‘biologische’ eieren uit de supermarkt? Wij ook! Misschien wilt u, uw vrienden, en familie die buurman die

Algemeen

5 planten voor uw slaapkamer om u te helpen beter te slapen

Luister naar dit artikel Heeft u problemen met slapen ‘s nachts? Je bent niet alleen! Het Centrum voor ziektebestrijding en -preventie stelde dat onvoldoende slaap een probleem voor de volksgezondheid

Algemeen

Lekker en gezond: in een handomdraai zelf fermenteren

Luister naar dit artikel Fermenteren, een feest voor tong en darmen. In de tijd dat alleen rijke mensen een ijskast hadden (letterlijk een kast met brokken ijs), fermenteerde bijna iedereen