Zorg voor de best mogelijke omgeving voor uw genen: eet meer kurkuma
juli 15, 2019 3160 Views

Zorg voor de best mogelijke omgeving voor uw genen: eet meer kurkuma


*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!
Luister naar dit artikel

Misschien heb je wel eens gehoord van alle wonderbaarlijke dingen die kurkuma voor je gezondheid kan doen, maar als je genetische kansen op de een of andere manier tegen je werken, zoals een familiegeschiedenis van diabetes of kanker, kom je misschien in de verleiding om te geloven dat een specerij niet veel voor je kan doen. Als dat zo is, hebben we goed nieuws voor je: uit onderzoek blijkt dat je levensstijl en voedingskeuzes een verrassende mate van invloed hebben op je gezondheid, en met name kurkuma heeft een stof die je tegen ziektes kan beschermen door epigenetische expressie te reguleren.

Epigenetica omvat alle factoren die van invloed zijn op het DNA, zoals het bepalen of specifieke genen worden in- of uitgeschakeld, wat op zijn beurt zal bepalen of je een ziekte ontwikkelt of niet. Als je de specifieke genen of genclusters hebt die een genetische aanleg hebben voor het ontwikkelen van een bepaalde aandoening, moeten de genen worden ingeschakeld voordat ze kunnen worden uitgedrukt en je ziek kunnen maken.

Als je echter het juiste voedsel eet, kun je dit in wezen overrulen – en kurkuma is daar een van. Het bevat een samenstelling die bekendstaat als curcumine en de voordelen voor de gezondheid zijn indrukwekkend. Curcumine heeft een positieve invloed op de expressie van genen en het kan verschillende soorten kanker en verschillende leeftijdsgebonden ziekten helpen voorkomen.

Een belangrijke manier om deze levensreddende invloed uit te oefenen is door het proces van methylatie, dat genexpressie bestuurt, te beïnvloeden. Methylering kan bijdragen aan de progressie van ziekten zoals neurocognitieve ziekten, inflammatoire aandoeningen, auto-immuunziekten, diabetes en prostaat-, long- en darmkanker. Door in wezen de genen af ​​te stemmen die deze ziekten veroorzaken, kan het je helpen vrij te blijven van ziektes, zelfs van die welke erfelijk zijn.

Een andere manier om deze ziekten te helpen voorkomen is via de ontstekingsremmende eigenschappen. Ontsteking is de kern van aandoeningen variërend van artritis en spijsverteringsproblemen tot cardiovasculaire problemen, neurogeneratieve ziekten en kanker.

Er zijn veel geweldige manieren om curcumine in je dieet op te nemen

Wie zich afvraagt ​​hoe je meer curcumine in uw dieet kunt krijgen, zult u blij zijn te horen dat u verwend bent met keuze. Verse kurkuma wortel en kurkuma poeder werken beide goed in veel soorten voedsel. Curry is misschien de meest voor de hand liggende keuze, maar je kunt het ook toevoegen aan gesauteerde groenten en saladedressing. Het is geweldig met rijst en elk type vlees dat je je kunt voorstellen, en het werkt ook goed gemengd in smoothies.

Een andere populaire manier om kurkuma te consumeren is in gouden melk. Het enige wat je hoeft te doen is wat kurkuma in de melk van je keuze mengen; een goede verhouding is ½ theelepel kurkuma voor elke kop melk die je gebruikt. Je kunt ook wat kaneel, honing, gember of ahornsiroop toevoegen naar smaak. Vergeet niet een snufje zwarte peper!

Hoewel het gemakkelijk is om kurkuma aan je voedsel toe te voegen, moet je weten dat de biologische beschikbaarheid niet de grootste is. Het toevoegen van zwarte peper kan de biobeschikbaarheid met 2.000 procent verhogen, dus zorg ervoor dat je een kleine hoeveelheid toevoegt aan alles wat je kookt met deze specerij. Het is ook handig om het te consumeren met een vet, wat een reden is waarom gouden melk zo’n geweldige keuze is.

Het is niet alleen kurkuma die je kan helpen om de genetische aanleg voor ziekte te overwinnen. Een algemeen gezond dieet, regelmatige lichaamsbeweging en het vermijden van roken kunnen ook een groot verschil maken. Het onderzoek is duidelijk: je hebt meer controle over je gezondheid dan je denkt!

Bronnen:

FoodRevolution.org

Naturalpedia.com

Previous Verschillende kruidengeneesmiddelen hebben een lange geschiedenis van het succesvol behandelen van aanvallen
Next Maak je eigen natuurlijke teken afweer middel

You might also like

Natuurlijk genezen

Veilige vitaminetherapie voor vermindering van cytokine-stormen bij acute respiratory distress syndroom, NIEUW onderzoek

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar

Natuurlijk genezen

Gezondheidsvoordelen van drinken uit een koperen beker

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar

Natuurlijk genezen

Als je van bananen houdt, moet je deze 10 schokkende feiten zeker lezen (Nr. 6 is heel belangrijk).

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar