4 manieren om wilgenbast te gebruiken en hoe het te oogsten

4 manieren om wilgenbast te gebruiken en hoe het te oogsten

Luister naar dit artikel

Wilgenbast is de bast van verschillende soorten wilgen. De variëteiten van wilg omvatten witte wilg of Europese wilg, zwarte wilg of pussy willow, crack wilg, paarse wilg en anderen. De bast kan op dezelfde manier als aspirine worden gebruikt en voor degenen die op zoek zijn naar een natuurlijker medicijn, kan het een geweldige oplossing zijn!


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Wilgenbast lijkt veel op aspirine, wat betekent dat het wordt gebruikt voor gewone pijntjes, zoals hoofdpijn, spier- of gewrichtspijn, menstruatiekrampen, reumatoïde artritis (RA), artrose, jicht en een ziekte van de wervelkolom die spondylitis ankylopoetica wordt genoemd. Wilgenbast kan ook helpen bij verkoudheid, griep en zelfs gewichtsverlies.

Salicine is het actieve ingrediënt in wilgenbast dat het een effectief natuurlijk medicijn maakt. Salicine is vergelijkbaar met aspirine wanneer het wordt ingenomen. Het kan maagklachten veroorzaken, vooral als u het overdrijft.

Hoe wilgenbast oogsten

De variëteit aan planten waarvan je de schors wilt oogsten, bepaalt de sterkte ervan. Hoewel alle wilgen geneeskrachtig zijn, kunnen sommige wat beter smaken en ruiken als je van plan bent de plant voor medicinale doeleinden in te nemen en te gebruiken. Probeer wilgenbast te oogsten in een niet-verontreinigde (niet bespoten met glyfosaat, enz.) gebied en geef de schors een smaak- en geurtest. Je zult willen dat het een beetje naar wintergroen ruikt en bitter smaakt, bijna als een aspirinetablet op de tong. Het zou ook een zure vitamine C-achtige after kick moeten geven. Dit is het goede spul. Veel kruidkundigen hebben hun favoriete variëteit aan wilgen, en als ze eenmaal een plek met geweldige bomen hebben gevonden, gaan ze ernaar terug om jaar na jaar te oogsten. Het beste wat u kunt doen, is uw gebied leren kennen en weten wanneer en waar u de wilg kunt oogsten voor het meest effectieve medische effect.

De lente is een geweldige tijd om wilgenbast te oogsten, aangezien de plant groeit en alle noodzakelijke voedingsstoffen levert om hem te laten bloeien. Dan haal je het beste uit het actieve ingrediënt salicine. Kies bij het oogsten een boom die vrij groot is. Snijd de nieuwere takken en schil de bast en grote twijgen met een mes. Kleine nieuwere twijgen kunnen ook gemakkelijk worden gesneden met een tuinschaar, waardoor ze geweldige keuzes zijn.

Wilgenolie maken

Als je van de bast een oliemedicijn wilt maken, snijd je de bast en stengels in kleine stukjes en doe je ze in een dubbele boiler. Bedek het geheel met extra vierge olijfolie of een andere olie naar keuze en verwarm enkele dagen heel zachtjes. Zet de olie aan en uit zodat deze niet kookt. Zeef met een stuk mousseline doek en doe de olie in een glazen pot. Het gaat ongeveer een jaar mee als je het op een koele donkere plaats bewaart.

Een medicinale tinctuur maken

Als je een tinctuur wilt maken, doe dan vers gesneden bast en twijgen in een glazen pot en bedek met wodka of cognac. Dek af met een deksel en laat minimaal 2 weken staan. Schud de pot om de paar dagen en zorg ervoor dat het kruid continu onder de vloeistof staat. Zeef en giet in een glazen pot. Gebruik voor elk ons ​​gedroogde wilgenbast 5 ons wodka of cognac (in volume). Plaats in een pot en laat 2 weken staan ​​zoals hierboven. De dosering is 30-60 druppels. De tinctuur gaat 7-9 jaar mee.

Wilg mag niet worden gebruikt als iemand anticoagulantia gebruikt. Hoewel wilg beter wordt verdragen dan aspirine met betrekking tot buikpijn en zweren, mag het niet worden gebruikt voor mensen met een salicylzuurallergie, omdat salicine, het actieve ingrediënt, in het lichaam in salicylzuur zal veranderen.

Wilg is een veel natuurlijker alternatief voor de aspirine die in elke supermarkt in de schappen ligt. Het ligt ook een stuk makkelijker op de maag. Het oogsten is eenvoudig en het kan nuttig zijn voor iedereen in een off-grid situatie of voor degenen die liever een natuurlijk medicijn gebruiken dan een synthetisch medicijn.

Bronnen: Ready Nutrition

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Antivirale verdediging vanuit de darm
Next Dieseluitlaatgassen veranderen het bloed bij vrouwen aanzienlijk meer dan bij mannen

You might also like

Natuurlijk genezen

Met dit natuurlijke middeltje zal je voorhoofdholte ontsteking heel snel verdwijnen!

Luister naar dit artikel Een voorhoofdholte ontsteking is geen pretje! Dit virus veroorzaakt vaak hoofdpijn en koorts. Gelukkig hebben wij van Naturotheek een oud recept met appelcider azijn voor jou.

Natuurlijk genezen

Moeite met ademhalen? Ontdek 3 natuurlijke manieren om de zuurstofopname te VERHOGEN

Luister naar dit artikel Astma is een van de grootste gezondheidsproblemen voor kinderen en volwassenen geworden. En hoewel conventionele behandelingsopties een tijdelijke verlichting van sommige symptomen kunnen bieden, zijn er

Bouwen en Verbouwen

Een stapsgewijze handleiding voor het maken van zelfgemaakte tincturen

Luister naar dit artikel Planten staan ​​bekend als krachtige bronnen van medicijnen – ze bevatten gezondheidsbevorderende voedingsstoffen die de algehele gezondheid bevorderen en ondersteunen. Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks