6.000 stappen per dag kunnen het risico op hartaandoeningen en overlijden voor oudere volwassenen verlagen

6.000 stappen per dag kunnen het risico op hartaandoeningen en overlijden voor oudere volwassenen verlagen

Luister naar dit artikel

Hoewel 10.000 stappen per dag een populair doel is voor veel mensen die gezond willen blijven, blijkt uit een nieuwe studie dat oudere volwassenen hun hart gezond kunnen houden met de helft van het werk! Onderzoekers van de Universiteit van Massachusetts Amherst zeggen dat er slechts 6.000 stappen nodig zijn om het risico op hartaandoeningen te halveren.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Amanda Paluch, een assistent-professor in de kinesiologie, en haar team ontdekten dat volwassenen ouder dan 60 die elke dag tussen de 6.000 en 9.000 stappen zetten, hun risico op een beroerte of een hartaanval met 40 tot 50 procent verlaagden. Dit in vergelijking met oudere volwassenen die slechts 2.000 stappen per dag zetten.

Voor de context schatten onderzoekers van de Mayo Clinic dat de gemiddelde persoon elke dag ongeveer 3.000 stappen zet.

“We ontdekten dat er voor volwassenen boven de 60 een opvallend lager risico was op een cardiovasculaire gebeurtenis of ziekte gedurende een gemiddelde follow-up van zes jaar”, zegt Paluch in een universiteitspublicatie. “Bij het verzamelen van meer stappen per dag, was er een steeds lager risico.”

Of je nu gewoon het gemiddelde aantal stappen zet of ernaar streeft om meer te doen, de resultaten laten zien dat het onwetenschappelijke doel “10.000 stappen per dag” geen noodzaak is om je gezondheid te verbeteren. Onderzoekers beoordeelden tijdens dit project 15 onderzoeken waarbij ongeveer 50.000 mensen op vier verschillende continenten betrokken waren. Al deze deelnemers zetten elke dag tussen de 6.000 en 8.000 stappen, waaruit bleek dat 6.000 stappen de drempel is om het risico op overlijden door alle oorzaken te verlagen.

Meer stappen gekoppeld aan een betere gezondheid van het hart

In een tweede review onderzocht het team het verband tussen stappen en hart- en vaatziekten. De resultaten waren vergelijkbaar met het gunstige verband tussen stappen en vroegtijdig overlijden. Hoewel het zetten van meer dan 6.000 stappen leidde tot een nog betere gezondheid voor oudere volwassenen, zegt Paluch dat het leggen van de lat op 6.000 minder actieve senioren kan aanmoedigen om elke dag meer stappen te zetten.

“De mensen die het minst actief zijn, hebben het meest te winnen”, zegt de onderzoeker. “Voor degenen die 2.000 of 3.000 stappen per dag zetten, kan een beetje meer doen veel betekenen voor de gezondheid van hun hart. Als je op 6.000 stappen zit, is het ook voordelig om naar 7.000 en vervolgens naar 8.000 te gaan, het is gewoon een kleinere, incrementele verbetering.

Deze tweede review keek naar acht onderzoeken waarbij meer dan 20.000 mensen in 43 landen betrokken waren. De auteurs van het onderzoek vonden geen verband tussen stappen en het risico op hart- en vaatziekten bij jonge volwassenen.

“Dit komt omdat hart- en vaatziekten een ziekte van veroudering zijn en vaak pas tot bloei komen als we op oudere leeftijd zijn”, zegt Paluch. “Je zult niet veel mensen hart- en vaatziekten zien ontwikkelen na zes jaar follow-up in jonge tot middelbare volwassenheid.”

Het team merkt op dat toekomstige studies met jongere volwassenen zich zouden moeten concentreren op de vroege waarschuwingssignalen voor hartaandoeningen, zoals hoge bloeddruk, obesitas en diabetes type 2.

“Die aandoeningen ontwikkelen zich bij jongere volwassenen en zijn belangrijk voor vroege preventie”, legt Paluch uit.

Train in je eigen tempo

Belangrijk is dat de nieuwe studie geen verband vond tussen loopintensiteit en een betere gezondheid van het hart. Simpel gezegd, sneller of langzamer lopen heeft geen invloed op het voordeel van gewoon elke dag meer stappen zetten.

“We interpreteren deze resultaten met de nodige voorzichtigheid, maar we hebben geen opvallende associatie gevonden met loopintensiteit”, concludeert Paluch. “Er was geen extra voordeel met hoe snel je loopt, afgezien van het totale aantal stappen dat je hebt verzameld.”

De studie is gepubliceerd in het tijdschrift Circulation.

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous De kracht van pepermunt: 15 gezondheidsvoordelen onthuld
Next Off-the-grid huis gebouwd met behulp van 20-voet zeecontainers

You might also like

Natuurlijk genezen

Hangende mondhoeken kan je heel simpel voorkomen

Luister naar dit artikel Als we ouder worden gaat alles ‘wat meer hangen’ – ook je mondhoeken! Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website

Natuurlijk genezen

Als de nieren in gevaar zijn, zal het lichaam deze signalen afgeven!

Luister naar dit artikel Deze vitale organen hebben een locatie direct onder de ribbenkast. Ze zijn verantwoordelijk voor reiniging en detox, d.w.z. dagelijks filteren van 10-150 quarts bloed. Dit is

Natuurlijk genezen

Moeite met ademhalen? Ontdek 3 natuurlijke manieren om de zuurstofopname te VERHOGEN

Luister naar dit artikel Astma is een van de grootste gezondheidsproblemen voor kinderen en volwassenen geworden. En hoewel conventionele behandelingsopties een tijdelijke verlichting van sommige symptomen kunnen bieden, zijn er