Astaxanthine kan de effecten van sarcopenie bij ouderen tegengaan

Astaxanthine kan de effecten van sarcopenie bij ouderen tegengaan

Luister naar dit artikel

Naarmate mensen ouder worden, hebben hun spieren de neiging te degenereren. Dit leidt tot een slopende aandoening die sarcopenie wordt genoemd. Onderzoekers schatten dat een persoon elk jaar een tot twee procent van hun spiermassa verliest nadat ze 50 zijn geworden. Bovendien gaat spierverlies gepaard met 1,5 procent afname in kracht, die kan toenemen tot drie procent na de leeftijd van 60 jaar.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Hoewel lichaamsbeweging en goede voeding sarcopenie aanzienlijk kunnen verbeteren, hebben sommige mensen extra hulp nodig van medicijnen of hormoontherapie. Deze conventionele behandelingen zijn goed voor 1,5 procent van de totale uitgaven voor gezondheidszorg in de VS, wat het belang benadrukt van het vinden van geschikte oplossingen die niet zoveel kosten als de huidige behandelingen. Bovendien zijn medicijnen en hormoontherapie voor sarcopenie nog steeds niet goed bestudeerd, dus kunnen ze nadelige bijwerkingen veroorzaken die nog moeten worden aangepakt.

Onderzoekers van de Universiteit van Washington wilden een natuurlijk supplement bedenken dat de conditie van patiënten met sarcopenie kon verbeteren. Ze vonden dat een formulering met astaxanthine, vitamine E tocotrienol en zink de spierkracht bij oudere proefpersonen significant verbeterde. Deze formulering werd gegeven naast oefentraining, die minder opmerkelijke resultaten had wanneer alleen gedaan.

In deze studie, die werd gepubliceerd in het Journal of Cachexia, Sarcopenia en Muscle, verzamelden de onderzoekers 42 oudere deelnemers tussen 65 en 82 jaar oud en beoordeelden hoe de formulering de voordelen van lichaamstraining verhoogde. De behandelingen werden een maand voor het begin van de trainingsperiode gegeven, die drie maanden duurde. De auteurs bepaalden vervolgens de werkzaamheid van de astaxanthine-formulering op basis van parameters zoals spierkracht en -grootte.

De resultaten toonden aan dat het supplement astaxanthine het uithoudingsvermogen verbeterde en dat de loopafstand in zes minuten werd gelopen. Deze resultaten werden echter ook waargenomen bij patiënten die de placebo kregen. Gunstige resultaten die alleen werden gezien voor de astaxanthine-groep omvatten een toename van de maximale vrijwillige kracht, spiergrootte en specifieke kracht. De onderzoekers schreven deze effecten toe aan de antioxiderende eigenschappen van de astaxanthine-formulering, omdat oxidatieve stress interfereert met signalen voor het repareren van beschadigde spieren. Bovendien heeft het ook ontstekingsremmende eigenschappen die de spiergroei kunnen verbeteren.

Over het algemeen bewijst deze studie dat de gebruikte astaxanthine samenstelling gunstig is voor mensen met sarcopenie omdat het antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen heeft die de spieropbouwende effecten van lichaamsbeweging kunnen verbeteren.

Andere voedingsstoffen die sarcopenie bestrijden

Voeding speelt een sleutelrol bij het verbeteren van de slopende effecten van sarcopenie. De effecten zijn synergetisch met de spieropbouwende eigenschappen van lichaamsbeweging. Dus als je zeker wilt weten dat je spieren alle hulp krijgen die ze kunnen krijgen, zijn hier nog enkele andere voedingsstoffen die sarcopenie bestrijden:

Proteïne – Proteïne stimuleert spierweefsel om te bouwen en te versterken. Van de verschillende aminozuren die eiwitten vormen, wordt verondersteld dat leucine, dat voorkomt in wei-eiwit, vlees, vis en eieren, vooral essentieel is voor spiergroei. De spieropbouwende effecten van eiwitten hebben de neiging na verloop van tijd af te nemen. Dit betekent dat u uw inname zou moeten verhogen om betere spieren te krijgen naarmate u ouder wordt.

Vitamine D – Studies hebben aangetoond dat mensen met onvoldoende vitamine D-spiegels een hoger risico op sarcopenie hebben. Hoewel de redenen achter deze relatie nog steeds niet volledig worden begrepen, geloven onderzoekers dat deze voedingsstof een rol speelt bij het reguleren van neuromusculaire functies en eiwitsynthese.

Omega-3-vetzuren – De gunstige effecten van omega-3 op de spiergroei, waarvan iedereen ongeacht leeftijd kan genieten, wordt gedeeltelijk toegeschreven aan zijn ontstekingsremmende eigenschappen. Recente studies suggereren echter dat dit vetzuur ook direct betrokken is bij het signaleren van spiergroei. Verhoog je omega-3-waarden door meer zeevruchten te eten of door visoliesupplementen.

Creatine – Dit specifieke eiwit dat in de lever wordt geproduceerd, verbetert de voordelen van lichaamsbeweging op de spierkracht, zelfs bij patiënten ouder dan 60 jaar. Hoewel het lichaam creatine kan aanmaken, kun je ook meer via vlees of supplementen verkrijgen.

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Onderzoek concludeert dat sesamzaad pasta het risico op hart- en vaatziekten in slechts 6 weken met 39% kan verminderen
Next Botanische studie concludeert het antioxidant potentieel van kleine brandnetel

You might also like

Natuurlijk genezen

Kurkuma voor je gezondheid: GOLDEN MILK

Luister naar dit artikel Kurkuma is heel heilzaam voor de gezondheid. Deze Golden Mylk is een heerlijk en warm geel winters wonderdrankje. Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige

Natuurlijk genezen

Natuurlijk jeuk verlichten

Luister naar dit artikel Alle natuurlijke jeukverlichting voor die zomertijd irritaties kan zeker van pas komen. Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende

Natuurlijk genezen

Als je 3 hele eieren per dag eet, zal je versteld staan wat het met je lichaam doet!

Luister naar dit artikel Eieren hebben de laatste jaren een slechte reputatie gekregen. Beweerd wordt dat eieren verantwoordelijk zijn voor een hoge cholesterol. De waarheid is echter genuanceerder. Sterker nog,