Covid-19 Australië: ‘Pandemische baby’s’ zonder immuniteit tegen virussen die op de IC belanden

Covid-19 Australië: ‘Pandemische baby’s’ zonder immuniteit tegen virussen die op de IC belanden

Luister naar dit artikel

Een zorgwekkend aantal ‘pandemische baby’s’ zonder immuniteit tegen luchtwegvirussen belandt ernstig ziek op de IC.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Artsen hebben onthuld dat kinderen die tijdens de Covid-19-pandemie zijn geboren, intensieve zorg nodig hebben ‘omdat ze virussen tegenkomen die ze nog niet eerder zijn tegengekomen’, zoals griep, RSV en Covid. De kinderen waren geboren en getogen toen er vrijwel geen andere virussen in Australië circuleerden, behalve Covid-19.

Het kinderziekenhuis in Westmead, kinderarts voor infectieziekten, dr. Philip Britton, zei dat uit een analyse van IC-opnames blijkt dat baby’s tegelijkertijd positief testen op griep en Covid.

‘In de afgelopen maand of zo hebben we vier keer zoveel ziekenhuisopnames gezien voor griep bij kinderen als voor Covid’, vertelde dr. Britton aan The Daily Telegraph.

Dr. Britton zei dat vijf procent van de kinderen met co-infecties werden opgenomen op de IC, een statistiek die hij als ‘zeer zorgwekkend’ beschreef.

Ongeveer de helft van de kinderen had geen bestaande gezondheidsproblemen, en het hoge aantal opnames zette het ziekenhuissysteem onder druk. Sommige van de ‘pandemische baby’s’ vertonen een ontsteking van de borst, de hersenen en het hart veroorzaakt door griep, Covid en RSV.

RSV – respiratoir syncytieel virus – is een belangrijke oorzaak van longinfecties bij kinderen en kan leiden tot longontsteking of bronchiolitis, wat vooral gevaarlijk is bij jonge zuigelingen.

Ernstige gevallen kunnen baby’s en peuters doden, van wie de kleine luchtwegen nog niet volledig zijn gevormd en die moeite hebben om met de infectie om te gaan.

‘Onder die groep die voorheen gezond was… Het is niet alleen een infectie van de borst, sommige van deze kinderen kunnen de griep krijgen die het hart en de hersenen aantast’, vertelde Dr. Britton aan The Daily Telegraph.

Drie weken geleden klonk er een waarschuwing over RSV toen er slechts 355 gevallen per week waren in NSW, maar drie weken later is dat in een week tijd gestegen tot 3.775.

Ongeveer een vijfde daarvan ontwikkelde de potentieel dodelijke bronchiolitis, waarvan 40 procent in het ziekenhuis belandde.

Infectieziekte-onderzoeker Dr. John-Sebastian Eden zei dat de drievoudige klap van RSV, griep en Covid de afdeling spoedeisende hulp van het Westmead Children’s Hospital in Sydney aan het overspoelen was.

‘Er is een wijdverbreide uitbraak van drie richtingen aan de gang’, vertelde hij aan Daily Mail Australia.

Door het opengaan van de internationale grenzen is de griep teruggekomen en zijn er nieuwe RSV-stammen ontstaan.

‘Met Covid er bovenop, zijn dit drie hoofdvirussen die tot ziekenhuisopname zullen leiden’

Tijdens Covid bleef RSV zich verspreiden en splitsen in twee afzonderlijke stammen in het oosten en westen van het land in de nasleep van het langdurige isolement van West-Australië. Onderzoekers waren geschokt door de plotselinge opkomst van de ziekte in het eerste jaar van lockdowns, aangewakkerd door het openhouden van kinderdagverblijven ondanks Covid-beperkingen.

‘Het was iets dat we nog nooit eerder hadden gezien’, zei dr. Eden. ‘Zelfs in lockdown werd er hard gewerkt om de kinderopvang open te houden.

‘Je hebt maar een kleine hoeveelheid virus nodig om een ​​transmissieketen op te bouwen.’

Dr. Eden is van mening dat de gevallen in NSW hun hoogtepunt nog moeten bereiken, maar is nu voorbereid op een landelijke verspreiding van de uitbraak. Hij verwacht dat de ziekte zich de komende weken op een vergelijkbaar niveau over de zuidelijke helft van het land zal verspreiden.

‘Wat er gebeurt, is waar je een uitbraak hebt in NSW en we hebben al die mensen die van daaruit naar andere staten reizen, het voedt dan uitbraken in andere delen,’ zei hij.

De ziekte verdween in 2021, maar is nu weer teruggekomen met de huidige uitbraak.

Bronnen: Daily Mail

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous B-vitamines kunnen mogelijk worden gebruikt om gevorderde niet-alcoholische leververvetting te behandelen
Next Sta op en strek je uit! Te veel zitten kan het risico van een vrouw op borstkanker verdubbelen

You might also like

Algemeen

12 Beauty toepassingen met vaseline, dit heb ik nooit geweten!

Luister naar dit artikel Laten we even eerlijk zijn, als je denkt aan vaseline is dit niet het eerste product die in je opkomt als je denkt aan make-up benodigdheden.

Algemeen

Om DEZE reden worden je witte t-shirts soms geel onder je oksel. EN zo kom je er vanaf!

Luister naar dit artikel Heb je ook vaak dat je witte shirts geel gaan kleuren onder je oksels en schaam je, je er een beetje voor? Ik dacht dat dit

Algemeen

Dep een watje in listerine en wrijf dit onder jouw oksel. Het resultaat is super fijn!

Luister naar dit artikel Gebruik jij wel eens mondspoeling? Veel mensen gebruiken dit om uiteraard de mond te spoelen, maar wist je dat Listerine voor super veel andere dingen ook