*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Cruciale tekenen van slechte circulatie en geblokkeerde slagaders. Dit is wat je er aan kunt doen
juni 28, 2019 3332 Views

Cruciale tekenen van slechte circulatie en geblokkeerde slagaders. Dit is wat je er aan kunt doen

Vermoeidheid bij lopen en krampen of pijn in uw onderste ledematen kan betekenen dat u perifere vaatziekte of PAD heeft. De American Heart Association (AHA) zegt dat de ziekte vaak onbehandeld wordt door professionals in de gezondheidszorg, omdat ze het voor iets anders kunnen verwarren. Het is belangrijk om de tekenen en symptomen te begrijpen, zodat u een goed geïnformeerde discussie met uw arts kunt hebben.

De AHA zegt dat PAD de vernauwing is van de perifere slagaders naar de benen, maag, armen en hoofd. Het komt het meest voor in de slagaders van de benen. PAD wordt veroorzaakt door atherosclerose die aderen vernauwt en blokkeert in deze kritieke delen van het lichaam. Mensen met PAD hebben een veel hoger risico op een hartaanval of beroerte.

Oorzaken

Volgens WebMD zijn roken, hoge bloeddruk, hoog cholesterol, overgewicht en niet-actief zijn de belangrijkste oorzaken. Diabetes kan het nog veel erger maken.

Tekenen en symptomen

Volgens WebMD omvatten de symptomen van PAD:

– Pijn in de benen die meestal met het begin van de oefening komt, stopt dan wanneer u rust-Burning- Gevoelloosheid-Wonden die slecht genezen-Gebied van het getroffen lichaam is koeler dan de rest – Glanzende huid (over de benen of armen als dit gebied wordt beïnvloed ) – Verlies van haar op de benen
– Zwakkere pols in de voeten

Sommige mensen ervaren echter geen pijn of symptomen. Dit kan gebeuren wanneer het lichaam nieuwe bloedvaten rond de blokkades laat groeien.

Diagnose

PAD wordt vaak verkeerd gediagnosticeerd, maar er zijn manieren waarop uw arts kan controleren of u door de ziekte bent getroffen, volgens de AHA. Uw arts kan uw enkel-arm index testen, die de bloeddruk aan uw voeten vergelijkt met de bloeddruk in uw bovenarm. Artsen kunnen ook beeldvormende tests uitvoeren, zoals een MRI, CT-scan of angiografie, vooral voor iemand wiens geval ernstig is. Dit helpt artsen om te bepalen waar de blokkade zit.

Behandeling en preventie

De AHA zegt dat de behandeling van PAD vaak gericht is op het verminderen van symptomen en het vinden van manieren om verdere progressie van de ziekte te voorkomen. Uw arts zal u waarschijnlijk laten concentreren op veranderingen in levensstijl, zoals:

– Verhogen van fysieke activiteit – Gezond eten – Stoppen met roken
– Medicijnen nemen om hoge bloeddruk te verlagen en / of cholesterol te verlagen

Het is belangrijk op te merken dat het behandelen van PAD en het voorkomen van PAD erg op elkaar lijken. Om te voorkomen dat u PAD krijgt, moet u trainen, goed eten, niet roken en uw bloeddruk en cholesterolniveau onder controle houden.

Ten slotte is er een klein aantal patiënten dat een procedure zoals een angioplastiek nodig heeft om de slagader te openen die verstopt is of een stentinsertie om de slagader open te houden. Dit zijn minimaal invasieve procedures.

 

Previous Hier zijn 6 dingen die je bij de hand moet hebben als je last hebt van diarree
Next Je matras heeft meer ziektekiemen dan je denkt. Hier zijn 7 tips om het schoon te maken

You might also like

Natuurlijk genezen

Onderzoekers zeggen dat op cannabis gebaseerde drugs resistentie kunnen bieden tegen SARS-CoV-2

Onderzoekers van de Universiteit van Lethbridge in Alberta, Canada, hebben een studie afgerond die volgens hen aantoont dat cannabis resistent kan zijn tegen SARS-CoV-2. Hun voorlopige bevindingen kwamen naar voren

Natuurlijk genezen

Negeer deze veel voorkomende symptomen van een mogelijk gevaarlijke bloedstolsel niet

Bloed prop. Die twee woorden kunnen vreselijk beangstigend zijn. Bloed moet stollen – dit is hoe het lichaam stopt met bloeden, volgens WebMD. We hebben allemaal een bloedstolsel gezien in

Natuurlijk genezen

Verwijder spataderen met behulp van de magie van olijfolie, hier is hoe

Spataderen zien er nogal onaantrekkelijk uit en kunnen zelfs pijn en ongemak veroorzaken. Heb je echter wel eens gehoord dat olijfolie je kan helpen om ze te verwijderen en niet