*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Gooi je koffiedik niet weg voordat je deze 15 handige manieren ziet wat je er allemaal mee kunt!

Gooi je koffiedik niet weg voordat je deze 15 handige manieren ziet wat je er allemaal mee kunt!

Voor vele van ons is koffie het gene wat ons uit bed krijgt. De gedachten aan vers gemalen, en een glas of 2 helpt ons weer om de wereld aan te kunnen.

Maar na het ochtendritueel, gooi je waarschijnlijk het koffiedik in de vuilnisbak toch? Na het lezen van dit artikel zul je alles zien wat je met dit koffiedik kunt, en zul je wel 2 keer nadenken voordat je dat weggooit.

Tegenwoordig zijn we steeds meer gefocust op recyclen en hergebruiken, binnen onze samenleving. Deze tips zullen echt de moeite waard zijn.

Naast de vele voordelen die het met zich meebrengt voor de duurzaamheid van de omgeving, zijn er nog tal van slimme manieren om koffiedik goed te kunnen gebruiken.

1. Het maken van een luxe zout scrub.

Het maken van dingen vanuit het niets voelt altijd goed, en deze luxueuze zout scrub zorgt ervoor dat je lichaam zacht en glad uitziet, maar ook erg lekker gaat ruiken.

Meng 3 kopjes grof zout met 2 kopjes gedroogd koffiedik, en 2 kopjes olie, en je bent klaar om het te gebruiken. Je kunt elke soort olie hiervoor gebruiken.

2. Voorkom gladde en ijzige oppervlakten.

Het lopen op ijzige trottoirs en opritten, rond deze tijd van het jaar kan erg gevaarlijk zijn. Waarom zou je hier tegen niet wat koffiedik strooien op de oprit? Net als zand, zal koffiedik ervoor zorgen dat je schoenen meer grip zullen hebben. Verder zorgt het zuur in de koffie ervoor dat het ijs sneller zal gaan smelten.

3. Maak je eigen geur ballen.

Alles wat je nodig hebt om je eigen geur ballen te maken zijn een panty of kousen, en wat koffiedik. Doe wat koffiedik in een panty/kousen, en bind dit stevig vast. Nu is het klaar voor gebruik en kun je het in huis hangen of zelfs in de auto.

4. Voorkom slakken.

Slakken houden ervan om je tuin binnen te dringen, en vooral in de zomer. Om dit te verhelpen kun je koffiedik in je tuin strooien. De zuurgraad van het koffiedik zal ervoor zorgen dat de slakken op een veilige afstand blijven.

5. Verdubbel je oogst.

Sommige planten gedijen op koffiedik, vooral omdat de koffiedik ervoor zorgt dat bepaalde insecten afgeweerd worden. Als je wortels of radijsjes plant, meng dan de zaadjes met koffiedik en plant ze vervolgens. Insecten zullen hierdoor uit de buurt blijven, en je zult instaat zijn om twee keer zoveel gezonde groenten te oogsten.

6. Trekt wormen aan.

De meeste van ons zitten niet te wachten op wormen. Maar wormen zijn erg goed voor je tuin. Wormen houden erg veel van koffiedik, en zal daardoor helpen met het beluchten van je tuin.

7. Maak je eigen speldenkussen.

Om een speldenkussen te maken, pak wat overgebleven stof, vul het met koffiedik, en naai het dicht. Nu ben je klaar om je naalden erin te steken. Een groot voordeel hiervan is dat het koffiedik ervoor zal zorgen dat je naalden niet gaan roesten.

8. Versterk je compost.

Compost kan zijn werk beter verrichten op het moment dat het veel stikstof bevat. Gelukkig is er nu simpele een manier om extra stikstof toe te voegen aan je compost. Voeg gewoon wat koffiedik toe aan je compost, en je zult het resultaat snel merken.

9. Verwijder hardnekkige vlekken.

Als je moeite hebt met het verwijderen van hardnekkige vlekken uit potten en pannen, probeer dan een doek met koffiedik over de vlekken heen te wrijven voordat je ze gaat schrobben. Maar doe dit niet bij Teflon of andere gevoelige materialen.

10. Het tegen gaan van een knoflook geur van je handen.

Een groot nadeel van koken, en dan met name het snijden van knoflook en vis, is dat je handen gaan stinken. Smeer je handen in met koffiedik, en was ze daarna en je zult merken dat de geur verdwenen is.

11. Mals vlees.

Voeg een eetlepel koffiedik toe aan je marinade, voordat je gaat koken. Je vlees zal hierdoor heel erg mals worden en een rokerige smaak krijgen.

12. Houd de kat van de buren weg.

Plast de kat van de buren ook altijd in je tuin? Verspreid dan wat koffiedik en sinaasappelschillen in je tuin, en zorg ervoor dat die kat dat niet meer doet.

13. Het stoppen met het gebruik van pruimtabak.

Wil je stoppen met het gebruik van pruimtabak, maar wil je niet het gevoel opgeven dat er iets onder je lip zit? Plaats dan wat koffiedik onder je lip om dat lege gevoel op te vullen.

14. Zorg voor een vintage look van je meubelen.

Wil je meubels een vintage look geven? Smeer dan je meubels in met koffiedik en spoel het af. Je zult zien dat je meubels een nieuwe look hebben gekregen.

15. Het verwijderen van donkere wallen onder je ogen.

Smeer je wallen onder je ogen in met koffiedik, en ze zullen verdwijnen. In de video hieronder word laten zien hoe je dat doet.

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze
Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

 

Previous Met deze 4 ingrediënten maak jij een elixer dat al het slijm uit je longen verwijder en je immuunsysteem versterkt!
Next Doe dit voordat je tanden gaat poetsen, en bespaar geld op de tandarts!

About author

You might also like

Bouwen en Verbouwen

HAAR HUIS RUIKT ALTIJD GEWELDIG EN NIEMAND WEET WAAROM. DIT IS HAAR GEHEIM!

Soms loop je iemands huis binnen en word je gewoon weggeblazen door de heerlijke geur die er hangt. De geur is niet te sterk maar ook niet te zacht. Hoe

Bouwen en Verbouwen

Vier trucs voor het reinigen van smerige muren

Het kennen van bepaalde trucs voor het veilig en met weinig producten reinigen van de muren in uw huis zal helpen alle soorten vlekken te verwijderen. Het is heel vervelend

Bouwen en Verbouwen

ALS JE DEZE OOIT IN JE WONING ZIET, KAN DAT DIT EEN ERNSTIG PROBLEEM BETEKENEN…

lakken zijn interessante creaturen. Sommigen beschouwen ze misschien als ongedierte, terwijl anderen ze ronduit intrigerend vinden. Of je deze levensvorm nu waardeert of niet; Er bestaat een slakkensoort genaamd de