*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Veel Gestrest? Neem deze natuurlijke supplementen om de cortisolspiegel op natuurlijke wijze in balans te houden
mei 10, 2019 2802 Views

Veel Gestrest? Neem deze natuurlijke supplementen om de cortisolspiegel op natuurlijke wijze in balans te houden

Stress is de natuurlijke reactie van het lichaam op elke vorm van druk of dreiging. In kleine hoeveelheden is stress eigenlijk heel nuttig en kan het zelfs je leven redden. Maar voorbij een bepaald punt, wordt het een enorm probleem. Het kan uw gezondheid, humeur, productiviteit, relaties en kwaliteit van leven schaden. Dit is hoe het gebeurt:

In het aangezicht van schade of noodsituaties activeert het sympathische zenuwstelsel uw stressreactie of vecht-of-vluchtreactie als een manier om u bescherming te bieden. Dit houdt in het vrijkomen van stresshormonen, bekend als adrenaline en cortisol.

Als er sprake is van een fysieke bevrijding van gevechten of vluchten, zullen de cortisolspiegels uiteindelijk weer normaal worden. Bij afwezigheid van afgifte bouwt cortisol zich echter op in het bloed, en dit is wanneer het gevaarlijk wordt. Het hebben van te veel cortisol in het bloed is niet alleen belastend voor het hart; na verloop van tijd vergroot het ook het risico op het ontwikkelen van ernstige gezondheidsproblemen, zoals diabetes type 2, osteoporose en hypertensie.

Natuurlijke manieren om de cortisolspiegel te verlagen

Gelukkig zijn er veel manieren om je cortisolspiegel te verlagen. Door supplementen samen met gezond voedsel te nemen en slimme levensstijlkeuzes te maken, kun je beter omgaan met stress als je gestrest bent.

Natuurlijke supplementen nemen

Hier zijn drie natuurlijke supplementen die de cortisolspiegel verlagen en stress helpen bestrijden:

Ashwagandha – Ashwagandha is een eeuwenoud geneeskrachtig kruid dat het lichaam en de hersenen ten goede komt. In de Ayurvedische geneeskunde wordt ashwagandha beschouwd als een van de belangrijkste geneeskrachtige kruiden. Niet alleen verlaagt het de cortisolspiegel, het helpt ook om de symptomen van angst en depressie kwijt te raken. Afgezien van deze is bekend dat ashwagandha de bloedsuikerspiegel verlaagt, de mannelijke vruchtbaarheid stimuleert, ontstekingen vermindert, de hersenfunctie verbetert en kanker voorkomt.

Visolie – Visolie is rijk aan omega-3-vetzuren, de belangrijkste bijdragen aan het vermogen van vissenolie om de cortisolspiegel in het bloed te verlagen. Omega-3 vetzuren zijn te vinden in voedsel, maar kunnen ook in supplementvorm worden ingenomen. Omega-3-rijke visolie is gunstig voor mensen omdat het de gezondheid van hart, ogen en huid ondersteunt, helpt bij bepaalde mentale stoornissen, helpt bij het verliezen van het gewicht en vermindert leververvetting en ontsteking.

Probiotica en prebiotica – Probiotica en prebiotica zijn niet alleen goed voor de darm, ze verminderen ook stresssymptomen en stimuleren de gezondheid van het immuunsysteem. Probiotica zijn levende bacteriën die van nature worden aangemaakt door fermentatie. Deze levende bacteriën ondersteunen de gezondheid van de spijsvertering en verminderen zelfs darmproblemen veroorzaakt door infecties. Prebiotica, aan de andere kant, zijn niet-verteerbare vezels die worden gevonden in voedingsmiddelen zoals bananen, uien, knoflook en bonen. Omdat ze niet verteerd kunnen worden, gaan ze intact door de dunne darm en worden ze gefermenteerd in de grote dikke darm.

Adopteer een gezonde levensstijl

Als het nemen van supplementen u niet aanspreekt, zijn er eenvoudige levensstijlkeuzes die u kunt maken die uw cortisolniveau’s zullen verlagen. Hier zijn vijf dingen om in je leven op te nemen:

Regelmatige lichaamsbeweging – Aërobe activiteiten zoals joggen of zwemmen kunnen uw uitlaatklep worden, omdat het u kan helpen de “vlucht” -respons na te bootsen. Door fysieke afgifte te verkrijgen, kunt u uw cortisolspiegel op natuurlijke wijze verlagen. Leren kickboksen of andere vechtvormen kunnen ook de “vecht” -respons recreëren en een andere manier worden om fysieke vrijlating te krijgen.

Meditatie – Diepe ademhaling is nuttig om angst en cortisolspiegels te verlagen, omdat het de nervus vagus aangrijpt die de hartslag, bloeddruk en cortisolniveaus reguleert. Het beoefenen van meditatie kan ook een gevoel van rust in je geest en de rest van je lichaam inboezemen.

Sociale connectiviteit – Naast de diepe ademhaling reageert de nervus vagus ook op menselijke connectiviteit en fysieke aanraking. Daarom kan het opbouwen van hechte banden met andere mensen helpen om je cortisolspiegel te verlagen. Bovendien is de neiging om vrienden te zijn en vrienden te worden, wat ook het antwoord is van ons lichaam op bedreiging in sommige situaties, het tegenovergestelde van vechten en vluchten. Deze zachtere reactie gaat gepaard met een toename van oxytocine, een hormoon dat de bloeddruk en cortisol verlaagt.

Lachen en levitatie – Plezier hebben en genieten van de humor van andere mensen, kunnen ook je cortisolspiegel verlagen. Lachen is gekoppeld aan lagere niveaus van stresshormonen.

Muziek – Genieten van muziek is een andere manier om je cortisolniveau weer normaal te maken. Muziek heeft de kracht om onze stemmingen te verbeteren en stress te verminderen. Het kan ons ook gelukkig maken, wat zeer effectief is in het omkeren van de effecten van stress.

Bronnen:

HelpGuide.org

PsychologyToday.com

NaturalHealth365.com

HealthLine.com 1

HealthLine.com 2

Prebiotin.com

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze
Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

 

Previous Het eten van kaas verhoogt het cholesterol niet en verhoogt het risico op een hartaanval niet ... wetenschappers verbluft om de lang begraven waarheid te leren
Next Alles wat u moet weten over omega-3, 6 en 9

About author

You might also like

Natuurlijk genezen

9 Natuurlijke manieren om je tanden te bleken die perfect werken.

Je hebt vast gemerkt dat de meeste rokers en koffie drinkers, alcoholisten en mensen die niet regelmatig naar de tandarts gaan gelige tanden hebben. Dat komt door de stoffen die

Natuurlijk genezen

Last van een verstopping? Gebruik dan dit middeltje. Wist ik dit maar eerder!

Wie last heeft van verstopping heeft moeite met poepen. Ieder mens heeft zijn eigen ontlastingspatroon. De een gaat drie keer per dag naar het toilet, de ander maar een paar

Natuurlijk genezen

Wikkel je been met kool gedurende 1 uur en dit zal gebeuren met je gewrichtspijn

Kool is een zeer voedzame groente met zeer weinig calorieën. Het is rijk aan vitamine C, K en kalium. Kool is een van de voedingsmiddelen die helpt in de strijd